24.09.2019

Harita Siteleri

Öne Çıkanlar

İnternetin bize sunduğu nimetlerden mesleki anlamda da faydalanıyoruz elbette. Pek çok projede kullanmak üzere harita arama derdinden kurtulduk ve internet yardımımıza koştu.
Haritalar aynı zamanda uydu fotoğrafları  sunuyorlar ve hatta yavaş yavaş gelişerek cadde sokak dolaşmamıza imkan sağlıyor.
Pek çok uygulama olmasına rağmen aradan sıyrılan birkaç siteyi atlamamakta da fayda var elbette. Aşağıda bu sitelere ait adreslere ve ekran görüntülerine de ulaşmanız mümkün.

Bu yazıyı taşırken biraz güncelledim.Önceki yazıda yer alan sitelerin bir kısmı kullanılabilir değil ne yazık ki. 2019 yılında farklı internet siteleri göz önünde. Projelerim için artık web browser üzerinden değil QGIS içerisinden haritalarımı kullanıyorum.

https://www.openstreetmap.org

openstreetmap.org

http://wikimapia.org

wikimapia.org

Wikimapia son dönemde oldukça işime yarayan kullanıcılar tarafından oluşutrulan ve bu nedenle her ne kadar verilerin güvenliği tartışılsada aradığınızı bulmanızı sağlayan bir harita sitesi.

http://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html

ARCGIS MAP

ARCGIS ve ESRI nin gerçekleştirdiği pek çok altlık (Basemap) alternatifine sahip bir harita sitesi 

http://www.bing.com/maps/

Bing Map

BING yeni teknolojileri harita sitesine de yansıtmayı başarmış

http://maps.google.com/

Google Map

Artık onu anlatmaya ne kadar gerek var bilmiyorum listenin de sonuna yazdım fakat GOOGLE MAP özellikle Google Earth ve pek çok yazılım ile entegre çalışabilmesi, sokak sokak gezinti ve 360 derece gibi özellikleri ile sektörün lideri niteliğinde.

Yazar: Can BAYAT
Kimdir: 2015 yılından bu yana EMD Enerji Merkezi Danışmanlık şirketine bağlı olarak çalışmaktadır. 2016 SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği Yüksek Lisans mezunudur. Evli ve bir çocuk babasıdır.
| | canbayat [at] gmail |
Bunları da Okuyun !